Nytt strul med Telenor 😡

I morse lämnade vi Gränna och nu har vi kommit till Tumbo i Eskilstuna. Gratis ställplats med el, tömning och fyllning. Vi ska övernatta här och tömma bilen på vatten o toa på morgonen samt spola av bilen. Därefter ställer vi den på uppställningsplatsen någon km bort, packar ur kläder mm och kör hem med personbilen (som har varit parkerad på uppställningsplatsen).

Christers ben är fortfarande inte bra!😭😭😭😭 Väldigt svullet (skorna går inte på riktigt) och gör  infernaliskt ont. Nu har han ju ätit penicillin i 3 dagar, det borde ju ha bitit. Kanske är det fel sort? Han ringer KS i morgon bitti.

Strul med Telenor…igen!😡 Idag fick jag svar på min felanmälan att Telenor Stream drar surf trots att den inte ska göra det (enligt avtalet).

Detta säger avtalet - ingen surf dras när du streamar.

(null)


Idag fick jag svaret att surf ska dras pga EU-regel.

(null)

Jag ringde till Telenor Kundtjänst, pratade med både "mobilavdelningen" och "Telenor Stream avdelningen".  Fick då reda på att jodå, surf kommer att dras när man streamar UTOMLANDS, dock inte när man gör det i Sverige. 

Jahaja, det är ju för våra utlandsresor som vi behöver Telenor Stream! 😡😡😡

Hur i hela friden kan de ändra på villkoren i ingångna avtal?!?! 😡😡😡  Enligt Konsumentlagen kan de inte göra det "i smyg". De måste skicka brev till kunderna och erbjuda uppsägning utan uppsägningstid eller annan kompensation om man väljer att bli kvar som kund.

Så nu har jag i alla fall sagt upp Telenor Stream (149kr/månad) och surfkortet (89kr/månad). Har ingen användning för dem när det ska dras surf.

I stället återgår vi till som vi hade det tidigare. Ett Telenor Kontantkort i iPad och ett i routern. Då kan vi ladda 2x100GB/månad utomlands. Inga fasta kostnader. Dessutom är surfen billigare med Konrsntkort än med abonnemang, förklara den logiken! 😂 Dessutom ska vi köra Telia Play (eller möjligen CMore-abonnemang). Den är gratis för oss eftersom vi har Telia TV hemma, och dessutom kan man skruva ner streamingkvaliteten till "Låg" så drar det bara 0.1-0.2 GB/timme istf Telenor Stream som tuggar 1 GB/timme. Det duger gott för våra behov!

(null)


Jag kommer dessutom att avsluta Telenor Familjeabonnemang för min och sonens mobiler. Blir onödigt dyrt. I stället ska jag omvandla dem till Telenor Kontantkort, blir betydligt billigare än abonnemang för oss (typ 200kr/månad i stället för 450kr/månad).

Underbart är kort, nu är surfsagan slut!

☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️